Säkerhet och skötselråd

Napphållare

Napphållarna görs efter EU standarden SS EN - 12586. Tänk på att utseendet kan variera p.g.a. namnets längd. Alla pärlor är giftfria och salivbeständiga. Tänk på att napphållaren är en slitningsvara. Test dra napphållaren innan ni tar den i bruk för att säkerställa att allt håller. Vid minsta skada ska den kasseras.
Napphållaren är ingen leksak och ska användas under tillsyn av vuxen.
Salivbeständig innebär att själva kontakten med saliv inte leder till avnötning. Saliv i kombination som att tugga, bita eller suga leder oundvikligt till lackets avnötning.

Rengöring av napphållaren:

Undvik direkt kontakt med vatten. Rengör napphållaren försiktigt med en fuktig duk, dock utan rengöringsmedel eller andra kemikalier som kan leda till avnötning av lacken. 

Tänk på att trä är en naturprodukt och drabbas mer av avnötning än andra material. I kombination med saliv och bit/tuggpartiklar finns det risk för färgslitning. Vattenbaserade färgerna i lacken är helt fria från gift.


Bitleksaker

Alla våra bitleksaker är 100% BPA - fria. Storlek och information hittar du under respektive produkt. I kombination med smådelar används bitleksaken under uppsyn av en vuxen, ej lämpliga för barn under tre år.